Menü

6 Temmuz 2015 Pazartesi

-KAYSERİ YAĞLAMASI-

Herkese musmutlu gunler umarim gusel ve keyifli bigun geciriyosunuzdur,bugun sizlere gecen gun iftarda yapmis oldugum bi tarif olan yaglama tarifini vermek istiyorum,umarim sizde denersiniz ve begenirsiniz😊
-Hamuru için Malzemeler-
-500 gr. un
-1 su bardağı su
-½ su bardağı süt
-10 gr. yaş maya
-1 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
-Kıymalı harç için Malzemeler-
-2 yemek kaşığı tereyağı
-350 gr. kıyma
-2 tane kuru soğan
-2 tane yeşil sivri biber
-6-7 adet domates
-2tane kapya biberi
-1 yemek kasığı domates salçası
-1 yemek kasığı biber salçası
-1,5 su bardağı su
-Pul biber
-Tuz
-Karabiber
-HAZİRLANMASİ-
Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştıriyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Tuzu ekleyip yoğuryrz.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendryrz.
İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğruyoruz.Tavaya tereyag ekleyip Tereyağı eriyince soğanı tavaya alıyoruz ve iyice pişiriyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavuriyoruz sırasıyla biberi ekliyoruz.Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyiyorus.Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişiriyoruz Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartıyoruz. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişiriyoruz.pisen hamuru bi tabaga alip uzerine kiymali harctan koyuyoruz diger hamuru uzerine koyup tekrar kiymali harctan koyiyoruz,bu sekilde malzemeler bitene kadar kat kat devam ediyoruz,4 dilim olcak sekilde kesip servis ediyoruz,tabiki yanina sarimsakli yogurt yapmayi da unutmuyoruz,
Afiyet olsunmusss☺







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder