Menü

4 Haziran 2015 Perşembe

-TAVUKLU KARNIYARIK-

Herkese merhabalar gecen gun Berat kandilinde yaptigim ama oruclu oldugun icn tarifini yazmayi unuttum tarifi paylasmak istedim,ogun canim okadar sey cekmistiki tavuklu biseylermi olsa yok yok patlicanli biseyler derken derken ortaya bole bi tarif cikti😊
Ozzaman hadi baslayalim😊
-MALZEMELER-
-kisi sayisina gore patlican
-2 parca tavuk gogsu
-1adet kurusogan
-4-5adet yesil biber
-maydonoz
-kasar
-yarim yemek kasigi. Bibr salcasi
-yarum yenek kasigi domates salcasi
-sarimsaj
-karabiber
-pulbiber
-kirmizi toz biber
-1tatli kasigi bal
-1yemek kasigi soya sosu
-1cay kasigi kajun 
-HAZİRLANMASİ-
patlicanlari karniyarilik soyup kizartiyoruz kagit pecetenin uzerine aliyoruz ki yagini ceksin,patlicanlari koseye aliyoruz biz ic harcini hazirliyoruz tavuklari suyunu salio cekene kadar kavuruyoruz ardindan soganlari ve sarimsaklari koyup kavuruyoruz ardibdan tum baharatlarimizi salcanizida ekleyip cok az sucak su ekleyip bi 10dakka daha pisirip kenara aliyoruz.
Patlicanlarimizi karniyarikta oldugu gibi ortalarini acip harcimizdan koyup uzerlerinede kasar peyniri koyuyoruz 1bardak kadar sicak suyu cok az salcali sos yapip patlicanlari dizdiginiz trpsinin dibine suyumuzu koyuyoruz.
Onceden isitigimiz firinda patlicanlar kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsunmus😊☺











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder