Menü

30 Haziran 2015 Salı

-PATLICANLI ETLİ GÜVEÇ-

Herkese musmutlu gunler,bugunki iftar menumuzun ilk yemegiyle ise basliyoruz,umarim hosunuza gider😊
-MALZEMELER-
1- kilo patlıcan,küp küp doğranmış
-500 gram et,kuşbaşı
-1 tatlı kaşığı tuz
-5 adet domates,kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış
-8 adet biber,ince doğranmış
-10adet arpacik sogani
-1bas sarimsak
-Sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1tatli kasigi biber salcasi
-2 bardak su
-HAZİRLANMASİ-
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup,kuşbaşı doğruyoruz ve tuzlu suda 10-15 dakika bekletiyrz.Kuşbaşı etleri güveç tenceresine koyup 
kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,ardindan diger tum malzemeleri cig olarak etlerin uzerine dizip salcasini suyunuda ekleyip kisik ateste sebzeler ve etlerimiz pisene kadar pisiryoruz.Ben uzerlerine patetesleri hafif kizartip koydum tercih sizin.
Afiyet olsunmus😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder