Menü

29 Haziran 2015 Pazartesi

-BESAMELLİ KARNIYARIK-

Herkese mutlu gunler hayirli ramazanlar😊bugun ki iftar menumu Ardanin mutfagindan ilham alarak hazirladim😊
Ozaman hadi baslayalim😊
-MALZEMELER-
4 adet aynı boyda kabak
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

-Beşamel için Malzemeler-
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
500 ml. süt
150 gr. rende taze kaşar peyniri
1 tutam muskat rendesi
Tuz
Karabiber
-HAZİRLANMASİ-
Kabakları uzunlamasına 2’ye bölüyoruz,alt kısmından ince bir parça alıyoruz ki kabaklar tepside düzgün dursun. Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağliyoruz ve kabakları fırın tepsisine diziyoruz.Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirdiğimiz kabakları 10-15 dakika 180 derece fırında yumuşatiyoruz.İç harç için soğan ve biberi yemeklik doğruyoruz. Sarımsağı eziyoruz.
Orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, yağ kızınca kıymayı ilave ediyoruz Tuz, karabiber serpiyorz
Kıyma renk aldığında biberleri soğanı ilave edip
Soğan ve biber yumuşadığında domates, şeker, tuz ve karabiberi ilave ediyrz Suyunu çektirip, kenara alıyrz
Beşamel sos için, ayrı bir tencereye tereyağını ekleyip Tereyağı eriyince unu ilave edip kavurmaya başlyrz unun kokusu çıktığında, süt, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alıncaya kadar pişiriyrz, içine bir tutam muskat rendeliyoruz.Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karistiriyoruz.
Firin tepsimize yerlestirmis oldugumuz kabaklarin iclerine kiymali harctan koyup uzerlerine besamel sos ve kasar koyup 180derece firinda 20-25 dakika pisiriyoruz,
Afiyet olsunmuss😊





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder