Menü

4 Mayıs 2015 Pazartesi

-ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ-

Sendromsuz  güneşli bi Ankaradan herkese merhabalar:)
Bugün sizlere çıtır çıtır bi börek tarifi vermek istiyorum,umarım hoşunuza gider.
Hadi başlayalım:)
-MALZEMELER-
-2adet büyğk boy minik minik doğranmış kuru soğan
-6adet ikiye bölünmüş yufka
-1 bağ ıspanak
-zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı karabibeer
-tuz
-ÜZERİ İÇİN-
-1 yumurtanın sarısı
-susam

-HAZIRLANMASI-
Önce işe ıspanaklarımızı bol suda yıkayıp sirkeli suda bekletiyoruz,ardından küçük küçük doğruyoruz.tavaya yağımızı koyup Soğanlarımızı ekliyoruz hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz baharatlarını atıp ıspanaklarımızı ekliyoruz tuzumuzuda ekleyip ıspanaklar hafif renk değiştirince kenara alıyoruz.
İkiye böldüğmüz yufkalarımızın içine harcımızı koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz,üzerine yunurta sarısı ve susamda ekleyip önceden ısıtmış olduğumuz 180derece fırında üzerlri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsunmuşşş:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder