Menü

12 Mayıs 2015 Salı

-GÜVEÇTE TAVUK-

Herkesse merhabalar bugun sizlere dun yaptigim ancak yorgunluktan tarifini yazmayi unuttugum bi lezzetcik paylasmak istedim umarim hosunuza gider,hadi baslayalim:)
-MAZLZEMELER-
-2 parca kup kup dogranmis tavuk gogsu
-2adet halka halka dogranip haslanmis havuc
-1bardak haslanmis  bezelye
-1adet kup kup dogranmis haslanmiz patates
(İstersek garniturde kullanabilir tercih siziz)
-2adet kup kup dogranmis kapya biberi(kirmizi biber
-2adet kup kup dogranmis yesil biber
-TAVUGU MARİNE ETMEK İCİN-
-4-5dis ezilmis sarimsak
-Yarim yemek kasigi biber salcasi
-yarim yemek kadigi domates salcasi
-1yemek kasigi yogurt
-1cay kasigi karabiber
-1cay kasigi pulbiber
-1cay kasigi toz kirmizibiber
-1cay kasigi kori
-1cay kasigindan daha az biberiye
-2yemek kasigi zeytinyagi
-HAZİRLANMASİ-
Oncelikle ise tavugu bir kabin icinde tum sis malzemeleriyle karistirip yaklaik 1 saat marine ediyoruz bu kisim cok onemli cunku lezzet sosda gizli :)
Biz diger yandan havuc,bezelye ve patatesi hasliyoruz,ardindan biberleride guzelce kizartiyoruz.
Marine olan tavuklari vok tavada guzelce pisiriyoruz tavuklar pisince diger tum sebzeleride ayni tavaya alip bi 15dkka daha pisirip altini kapatiyoruz.Firin tepsimize porsiyonluk guveclerimizi yeelestirip harcimizdan koyuyoruz en ustede kasar rendesi koyup,onceden isittigimiz firinimizda kasarlar eriyene kadar pisiriyoruz,iste bukadar.
Afiyet olsunmuşşş:)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder