Menü

29 Nisan 2015 Çarşamba

-KARNIYARIK TARİFİ-

Heekese merhabalar,patlıcanın kızarmışı her türlü kabülümüzdür diyoruz ve hemen tarife geçiyorum:))
-MALZEMELER-
-kişi sayısına göre patlıcan
-250gram kıyma
-1adet büyük boy kurusoğan
-yarım yemek kaşığı biber salçası
-yarım yemek kaşığı domates salçası
-maydanoz
-karabiber
-kırmızı toz biber
-pulbiber

-HAZIRLANMASI-
önce iç harcımızı hazırlayarak işe başlıyoruz,kıymamızı güzelce kavuruyoruz ardından küp küp doğradığımız soğanları baharatlarıda koyup tekrardan harmanlıyoruz,salçalarımızıda ekleyip güzelce kızartıyoruz ardından çok az su ekleyip ağzını kapatıyoruz pişmeye bırakıyoruz,pişince maydanozlarını ekleyip altını kapatıyoruz. 
Ardından patlıcanları çizgili şekilde soyup bol yağda kızartıyoruz,bi tepsiye dizip ortalarını oyup içine harcımızdan koyup üzerlerinede isteğe göre biber domatesle süslüyoruz.Son olarak çok az salçayı 1bardak suyla karıştırıp tepsiye döküyoruz.
Fırına veriyoruz uzeri hafif kızarınca alıyoruz fırından
Afiyet olsunmuş:)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder