Menü

20 Nisan 2015 Pazartesi

-KAĞIT KEBABI-

Herkese merhabalar,bugun recap ayinin ilk gunu bu vesileyle oruc tutmak istedim Allah kabul ederse,insallah herkes icin hayirli olur bu guzel aylar.
Oruclu olunca farkli bi lezzet denemek istedim kokulara dayanmasi zor olsada onjnda ayri bi keyif olduguna inaniorum,nefse hakim olmak...
Hadi tarfe gecelim ozaman😊
-MALZEMELER-
-250 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
-2 adet  küp küp doğranmış havuç
-2 adet küp küp doğranmış patates
-1 adet yemeklik doğranmış soğan
-5dis sarimsak
-1 su bardağı bezelye (konserve)
-1 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı domates salçasi
-1yemek kasigi biber salcasi
-tuz
-karabiber
-kırmızı biber
-feslegen
-HAZİRLANMASİ-
Bütün malzemeleri doğrayıp bi koseye alalim. Soğanları zeytinyağının içine kavuruyoruz içine tavuk göğsünü ilave edip  suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Ardindan sarimsaklarida ilave edip guzelce soteliyoruz,baharatlarinida ilave edip  sıcak suyu, salçayı ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca sebzelerinide ilave edip agzini kapatip sebzeler yumusayana kadr pisiyoruz. Yagli kagitlarimizi dikdortgen seklinde kesip harcimii icine koyuyoruz ve zarf şeklinde sariyoruz. Sardiktan sonra ters çevirip altını üste gelecek şekilde fırın tepsimize diziyoruz.190 derece önceden ısıtılmış fırında kagitlar renk degistirene kadar pisiriyoruz.Firindan cıkardıktan sonra tabağımıza koyup ortasını pencere şeklinde açiyoruz. Afiyet olsunmusss☺☺





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder