Menü

15 Nisan 2015 Çarşamba

-ETLİ YAPRAK SARMASI-

Herkese merhabalar,gunes yuzunu iki gundur cok tatlisko gostermeye basladi,icim.kipir kipir olmadi desem yalan olur☺Ve bende erkenden mutfaga kostum ve yaprak sarmasi yapmak istedim.
Yaz kis yenebilen bi lezzettir kendisi bizim evde,hatta gece bile kalkip sarilabilir e can bu cekio☺
Hadi ozaman mutfagaaa☺

-MALZEMELER-
-yaprak
-3adet kuru sogan
-1bag dereotu
-Yarim kilo kiyma
-1buyuk fincan pirinc
-1yemek kasigi domates salcasi
-1yemek kasigi biber salcasi
-1cay kasigi karabiber
-1cay kasigi pul biber
-1cay kasigi toz biber
-1yemek kasigi nane
-1cay bardagi zeytinyagi

-HAZİRLANMASİ-
Oncelikle ise yapraklarimizla basliyoruz,yapragimiz eger salamuraysa uzerine kaynar su dokup agzini ortup yumusamasini bekliyoruz,eger yaprak taze ise yumusayana kadar hasliyoruz.
Ardindan ic malzemelerimizi pirinc haric  bir kabin icine alip iyce yoguruyoruz,en son pirincimizide ekliyoruz,pirinci en son ekliyoruzki kirilmasin diye☺hepsini guzelce harmanliyoruz.
Haslanan yapraklarimizin icine harcimizdan koyup kalem gibi yada hafif tombik olarak sariyoruz bundan sorasi zevkimize kaliyor☺
Hepsi bitince tenceremizi aliyoruz en alta ya artan yapraklarimizdan yada yapragin koklerini seriyoruzki yanmasin ☺ardindan tenceremize guzelce diziyoruz uzerine tabak yada tas koyuyoruzki yukariya kalkmasin,1yemek kasigi salcayi tavada kizartip istersek lezzet vermesi icin bi dis sarimsakla soteleyebilirz iki bardak sicak suyla sarmamizin uzerine gezdiriyoruz.Ocagimizin altini yakip kaynayana kadar yuksek ateste,kaynadiktan sonra kisiga alip yaklasik 30-40dakka yani pisene kadar ateste kaliyo.
Pistikten sora uzerine sarimsakli yogurt dokerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsunmussss☺☺




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder