Menü

18 Mart 2015 Çarşamba

-YALANCI MANTI-

Herkese merhabalar bugun sizlere evdeki artan malzemeleri degerlendirmek icin bi tarif vericem,eminimki bircogunuzun yaptigi biseydir ama ben yinede paylasmak istedim☺
Hepimiz manti sıkarken biliriz kenar uclardan parcalar artar o parcalari bazen bos sıkıp mantimiza atariz,ben daha farkli bi yontemide yapiyorum umarim hosunuza gider☺
-Malzemeler-
-Mantimizdan kalan artan hamur parcalarimiz
-250 gram kiymamiz
-1adet kurusogan
-1'er kasik biber ve domates salcamiz
-baharatlar
-1yemek kasigi tereyag

-Uzerine sos icin-
-1dis sarimsak
-yogurt
-uzerini suslemek icin maydonoz

-Hazirlanmasi
Tencereye suyumuzu koyuyoruz kaynayinca hamurlarimizi atiyoruz normal manti gibi hasliyoruz.
Diger taraftan yagimizi koyuyoruz kiymamizi kavuruyoruz ardindan soganlarimizi kavurup salcamizi ve baharatlarimizida ekliyoruz pismeye birakiyoruz.
Hepsi pistikten sora servis tabagimiza once hamurumuzu ardindan yogurdumuzu uzerine salcali kiymali harcimizi koyup en ustunede maydonozumuzuda ekliyoruz iste bu kadar.
Afiyet olsunmus☺








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder