Menü

30 Mart 2015 Pazartesi

-MANTI-

Herkese mis gibi bi bahar havasiyla merhabaaaa☺
Dun pazardi ve annecigim ve ablacigimla napsakki derken e hadi kalkin kizlar manti yapalim dedik ve kostuk mutfaga,nasilmi yaptik ozaman okumaya devam edin☺
-MALZEMELER-
-Hamuru İcin-
-3 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-Tuz
-1 adet yumurta
-İC HARCİ İCİN-
-250 g yagsiz dana kıyma
-1 adet orta boy soğan
-maydonoz
-Karabiber
-Pul biber
-Tuz
-SOS İCİN-
-Tereyağı
-2 yemek kaşığı domates salçasi
-1yemek kasigi biber salcasi
-Sarımsaklı Yoğurt
-Nane
-Sumak
-Pul biber
-HAZİRLANMASİ-
Tezgahin uzerinde yada genis bir kapta unun ortasını açıyoruz ortasini havuz gibi acip yumurtayı kıriyoruz, bir tutam tuz serpiyoruz ve azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz.Hamurumuz sert bi kivamda olmali kulak memesinden sert olmali. Hamurdan bezeler yapiyoruz ve bunları tek tek sirasi gelince aciyoruz.Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz,cok cok kucuk dogradigimiz soğanı ve maydonozu ekleyerek hafifce yoguruyoruz.Kıymadan kopardığımiz küçük parçaları kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine koyuyoruz. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip birlestiriyoruz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar hasliyoruz. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı kavuruyoruz azicikta mantinin suyundan koyup sulandiriyoruz.Mantıyı tabaklara koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.uzerine salcali sos dokup istege gore nane,sumak ve pulbiberle servis edebiliriz☺
Afiyet olsunmus☺




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder