Menü

26 Mart 2015 Perşembe

-KIYMALI SEBZELİ KREP BOHÇASI-

Herkese hayirli aksamlar,bughn sizlere lezzetlimi lezzetli gorselligi sahane bi lezzet sunmak istiyorum,umarim hosunuza gider☺

-MALZEMELER-
-İç harcı için-
-250 gram orta yağlı kiyma
-1adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1adet kabak
-2adet havuc
-2adet kirmizi biber
-2adet yesil biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı pul biber
-tuz
Bir tutam maydanoz

-Krep için-
-2 su bardağı süt
-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz

-HAZİRLANMASİ-
Tavaya cok az yag koyuyoruz ardindan kiymamizi koyuyoruz suyunu salip cekene kadar kavuruyoruz,ardindan yagiimizi koyup kiymamizi kizarana kadar kavuruyoryz ardindan soganlarimizi koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz,ardindam kup kup dogradigimiz tum sebzeleride ekleyip kapagini kapatiyoruz,yumusayana kadar pisiriyoruz.ardindan salcalarimizi koyup 1bardakda su ekleyip bi 15dkka daha pisiriyoruz altini kapatip kenara aliyoruz.
Krep hamuru icin tum malzemeleri bi kaba koyup cirpiyoruz,krep tavamizi hafif yagliyoruz bi kepce krep hamurundan koyup iki tarafida pisiriyoruz,krep hamurlarinin icinde harcimizdan koyup istedigimiz sekilde sariyoruz,ben bazilarinin icine bazilarinin uzerine koydum kasari ..tepsimize dizip 180derece firinda uzeri hafif kizarana kadar pisiriyoruz
Pisen krepleri servis tabagina alip uzerine tereyag ve toz kirmizi biber yakip yogurtla servis edebilirsiniz😊
Afiyet olsunmus☺



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder