Menü

10 Mart 2015 Salı

-İÇPİLAV VE TAVUK BUDU-

-İÇPİLAV VE TAVUK BUDU-
Herkese merhabalar bugun sizlere icpilav ve yanina en cok yakisan tavuk budu tarifi vermek istiyorum,umarim hosunuza gider umarim begenirsiniz☺

-MALZEMELER-
 -kisi sayisina gore tavuk budu
-1 su bardağı pirinç
-10-15 adet dolmalik fıstığı
-10-15 adet kuş üzümü
- Yenibahar
-Tuz
-1adet kurusogan
-zeytinyagi

-HAZİRLANMASİ-
Bir tencereye yağİ,fıstıklari, ince kıyılmış soğani koyup yağ ile beraber soganlar olene kadar kavuruyoruz,yıkanmış pirinçlerimizi ilave edip kavuruyoruz Üzerine üzüm, yenibahar ekliyoruz,tuzunuda ekledikten sora normal pilav yapar gibi pilavimizi yapiyoruz.diger taraftan tavuklarimizi hasliyoruz su eklemeden eger pismesse cok az su ekleyebiliriz.haslanan tavuklarin uzerine sos yapip uzerleri kizarana kadar firinda pisiriyoruz.
Pilavimizi kaliba koyup ters ceviriyoruz serviz tabagimiza koyuyoruz yanlarinada  tavuklarimizi dizip servise hazir hale getiriyoruz.
Afiyet olsunmus☺😍





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder