Menü

8 Şubat 2015 Pazar

-SÜT DİLİMİ-

-SÜT DİLİMİ-
Herkese merhabalar bugun sizlere reklamlarda sıkca gordugumuz bi lezzet olan sut dilimi tarifi vermek istiyorum☺hem cok daha saglikli hem daha lezzetli.Ozaman tarife gecelim...
-MALZEMELER-

-2 yumurta
-1,5 kahve fincanı şeker
-1,5 kahve fincanı süt
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-1 su bardağı un
-1,5 yemek kaşığı kakao
-yarım paket kabartma tozu

-KREMASİ İCİN-

-1 paket krema (200 ml)
-1 paket toz krem şanti
-2 yemek kaşığı süt
-2-3 damla limon suyu

-HAZİRLANMASİ-

Öncelikle kreması için tüm malzemeleri bir kabin icinde mikserle çirpiyoruz.Koyu kıvama gelince dolaba kaldırıyoruz.Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyuyoruz.Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru döküyoruz.180 derecede pişiriyoruz.Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açıyoruz ki Böylece kekin ortası kabarmasın düz bi kekikiz olsun.Ortalama 17 dk pişiyor. Kek soğuyunca kekimizi dilimleyip keki ikiye bölüyoruz, Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzeltiyoruz ve sandvic seklinde kapatiyoruz,
Buzdolabinda yaklasik 2-3 saat dinlendirdigimiz keki cikarip uzerine tekrara krema surup istersek visne receliyle istersek muzla servis edebiliriz,hepsi bu kadar☺
Afiyet olsunmuş




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder