Menü

5 Şubat 2015 Perşembe

-SEBZELİ TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI-

-SEBZELİ TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI-
Herkese merhabalar bugun sizlere pilavin en renkli,en lezzetli,en sahane halini paylasmak istiyorum.Eminim sizde seviceksiniz...


-Sebzeli Tavuklu Pirinç Pilavı 
-MALZEMELER-

-1,5 su bardağı pirinç(yarim saat sıcak suda ıslatılmış)
-3 su bardağı su
-1 çay bardağı haşlanmış bezelye
-1 çay bardağı küp küp doğranıp haşlanmış havuç
-1ader haslanmis kup kup dogranmis patates
-1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğüs
-1 silme çorba kaşığı tereyağı
-Tuz
-tavuk bulyon

-HAZİRLANMASİ-
Tenceremize tereyağımızı koyup pirinçlerimizi kavuruyoruz.Daha sonra suyunu bulyonunu koyup haşlamış olduğumuz havuç,bezelye ve tavuğu ekleyip tuzunu da ilave ediyoruz.Suyunu çekene kadar yüksek ateşte çektikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. İstege gore  garnitürünü  hazirda kullanabiliriz.
Afiyet olsunmuş☺☺



2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor. gerekli yerleri not aldım bende birazdan yapmaya başlayacağım.

    YanıtlaSil
  2. Col cok tesekkur ederim canim☺begenmene de ayrica sevindim😊mutlaka dene cok guzel oluyo ve senin sayfanda cok istah acici 😍😍

    YanıtlaSil