Menü

13 Şubat 2015 Cuma

-PATLICAN MUSAKKA-

-PATLİCAN MUSAKKA-
Soguk bi Ankara gununden Herkese merhabalar ve hayirli cumalar...
Bugun sizlere patlicanin en lezzetli hali olan musakka tarifi vermek istiyorum☺
Bu arada sizde benim gibi patlicani sadece kizartildiktan sora yiyebilen,seven birimisiniz?
Hadi ozaman tarife gecelim☺

-PATLİCAN MUSAKKA-
-Malzemeler-
-4-5 adet patlıcan
-300gr kıyma
-kuru soğan
-biber
-domates
-maydanoz
-yarim yemek kasigi biber salçasi
-yarim y.k domates salcasi
-tuz ve siviyag
-sarimsak
-karabiber,pulbiber

-HAZİRLANMASİ-
Once patlicanlarimizi halka halka dograyip yagda kizartiyoruz.Ardindan kiymamizi tencereye alip suyunu salip cekene kadar kavuruyoruz.Kavrulan kiymamiza yagimizi ve sarimsagimizi ekleyip yemeklik dogradigimiz soganlarimizi ve biberlerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ardindan domates ve salcamizi baharatlarinida ekleyip guzelce karistiriyoruz.
Son olarak bir cay bardagi sicak suyumuzuda ekleyip azicik sulanmasini sagliyoruz ve pismeye birakiyoruz,pisen harcimiza en son maydonozunuda ekleyip kenara aliyoruz.
Firin tepsimize veya borcamimiza once patlicanlari uzerinede harcimizi koyuyoruz eger harcimizin sosu suyu az ise cok az su eklemesi yapabiliriz.
Onceden isittimiz firinimiza yemegimizi koyupp 180derece firinda pismeye birakiyoruz,iste hepsi bu☺
Afiyet olsunmus☺



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder