Menü

21 Şubat 2015 Cumartesi

-KALPLİ BİSKÜVİ (KURABİYE) TARİFİ-

-KALPLİ KURABİYE TARİFİ-
Herkese merhabalar ve musmutlu hafta sonlari☺bugun sizlere sekil verebilceginiz ama icinde yumurta olmayan bi tarif vermek istiyorum.
Ozaman lafi uzatmadan hemen tarife gecelim☺

-KALPLİ KURABİYE TARİFİ-
-MALZEMELER-
-1 su bardağı un
 -1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
-1 yemek kaşığı nişasta
 -60 gr tereyağ (oda sicakliginda olucak)
 -1 paket vanilya

-HAZİRLANMASİ-

Karıştırma kabına margarini ve pudra şekerini koyuyoruz Üzerine kabartma tozu, vanilya,nisasta ve azar azar un ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru yağlı kağıt üzerinde yarım santim kalınlığında açıp Ardından kalp kurabiye kalıbı ile kalp şekilleri çıkartıyoruz.Baş kısmını dolma kalemin kapağı ile delik açıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırına verip, pişiriyoruz.

NOT=Kurabiyeler pişerken biraz genişleyebilir, bu nedenle aralıklı yerleştirmeye dikkat edin...

Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp, soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra kurdelaları istediğiniz uzunlukta kesip, kalplerin delik yerinden geçirerek, susleyebilirsiniz iste minnosmu minnos kurabiyeleriniz hazirrrr☺
Afiyet olsunmus☺






                                               



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder