Menü

20 Aralık 2014 Cumartesi

-PÜRELİ DANA ROSTO-

-PÜRELİ DANA ROSTO-
Sisli  bi Ankaradan herkese merhabalar😃bugun sizlere haftasonuna yakisir bi lezzet sunmak istiyorum...

-Malzemeler-
-700gram dana rosto
-1adey havuc
-1tatli kasigi biber salcasi
-1adet buyuk domates salcasi
-1tatli kasigi domates salcasi
-1adet sogan

-Marine icin-
-4yemek kasigi zeytinyagi
-4yemek kasigi sut
-1cay kasigi kirmizi toz biber
-1cay kasigi karabibier
-1cay kasigi kekik
-1tatli kasigi deniz tuzu
-1adet soganin suyu

-Pure İcin-
-4-5 adet patates
-sut
-kasar
-tuz

-HAZİRLANMASİ-

Rostomuzu ikiser santim kalinliginda el buyuklugunde keselim  ve marine edelim yaklasim yarim saat dolapta dinlendirelim...dinlenen etimizi tavada muhurleyelim...sonra duduklu tenceremizin icine yagimizi koyup sogan ve havuclari kavuralim,daha sonra salcalarimizi ekleyelim kavuralim ardindan domatesi ekleyelim ve 10dakika kavuralim....muhurledigiz etleri sosumuzun icine alalim duduklunun agzini kapattip yaklasik 40dk pisirelim etler yumusayincaya kadar..etler piserken puremizi hazirlayalim...pisen etleri bir borcama alip sosumuzuda uzerine dokup onceden isitmis oldugumuz firinda yaklasik 15dkka kizarana kadar pisirelim...servis tabagimiza once puremizi uzerinede rostomuzu alalip ve maydonozla susleyelim...
Afiyet olsunmus☺





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder