Menü

8 Aralık 2014 Pazartesi

-PİZZA TARİFİ-

-PİZZA TARİFİ-
herkese merhabalar bugun sizlere pizza tarifi vermek istedim bizim evde pizza cok sevilir evde yapilan pizza kadar da lezzetlisi yoktur☺ozaman hemen tarife gecelim☺

-Hamur Malzemeleri-
-3-4 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-2 tatlı kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı seker
-2 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-Üst Malzemeleler-
İstege gore ne koymak isterseniz sizin tercihiniz.Ben
-sucuk,yesil biber,kasar,misr kullandim
-Sos yapılışı-
Cam kaseye 2 kaşık domates salçası ile az miktar ılık su döküp iki kasik zeytibyagi bi adet kup seker biraz tuz ve kekigi koyup karistirdim.
-HAZİRLANMASİ-
Hamur yoğurma kabına ılık suyunuzu dökün ve üzerine kuru toz mayanızı serpin. Şekeri de ekleyip 4-5 dakika kadar bekletin.Ardından, tuz, zeytinyağı ve 3 bardak ununuzu ekleyip yoğurma işlemine gecin.Ortalama 5-6 dakikada hamur yoğurma işlemi tamamlanır.Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.Hamur mayalandıktan sonra, yaklasik 1 saat gibi sürede göz kararı hamur iki katı olduğunda. Hamuru elinizle açıp, (yanlız burada merdane kullanmayın,yoksa hamurunuzun guzel kabarmaz sıkısik bi hamurunuz olur) Ardından, altını hafif yağladığınız (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) tepsiye yerleştirip,kenarda bekletin.Bu esnada ic malzemeleri hazirlayabilirsiniz.Hamur kendine geldiğinde üzerine önce sosunuzu (ketçap da olabilir) ardından malzemeleri koyup onceden isittiginiz firinda hamur pisene kadar pisirin ve pismeye yakin firindan cikarip kasar rendesi koyup tekrar kasarlar eriyene kadar pisirin☺
Afiyet olsunmussss☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder