Menü

4 Aralık 2014 Perşembe

-KIYMALI KREP KULESİ-

-KIYMALI KREP KULESİ-
Herkese merhabalar bugun sizlere arda turkmenin bi tarifini vermek istiyorum yalniz ben degistirip yaptim ic malzemesi sosisliydi ben kiymali bi harc hazirladim😃
- Malzemeler-
Krep hamuru:
-2 bardak un
-2 bardak süt
-2 yumurta
-½ paket kabartma tozu
-Sıvıyağ
-Beşamel sos-
-80 gr.tereyağı(4yemek kasigi)
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-4 su bardağı  süt
-150 gr.kaşar peyniri rendesi
-Muskat
-Tuz-karabiber

-İç harcı için-
-yarim kilo dana kiyma
-1adet kuru sogan
-bir adet havuc
-2-3 adet çarliston biber
-1adet kapya biber
-yarim yemek kasigi biber ve domates salcasi
-1 -2  yemek kaşığı zeytinyağ
-Kekik
-kirmizi biber
-karabiber

Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün.Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın.Krepleri arkalı önlü pişirin.
İç malzeme için ayrı bir tavada once kiymayi kavurun sora soganlari koyun ardindan havuc ve biberleride ekleyip  kavurun.Domates salçasını suda biraz açın ve harca ilave edin.10 dakika pişirin.
Harç ılınırken beşamel sos için,tereyağını bir tencerede eritin.unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Sütü ilave edip,sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın.Tuz,karabiber ve muskatla tatlandırın.En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın.

Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun.Üzerine  harcı ve çok az beşamel sosundan yayın.Tekrar bir krep koyun.Harcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dokun.Yanlarindan akmasini saglayin.
10 dakika firinda pisirin ve sicak servis edin...
Afiyet olsunmus☺



NOT:TARİFİN ORJİNALİ İCİN ARDA TURKMENİN SAYFASİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder