Menü

4 Kasım 2014 Salı

-TAVUKLU PATLICAN MUSAKKA-

-Tavuklu Patlican Musakka-

Mrb bugun sizlere tavukla ve patlicanla yapilcak harika bi lezzeti sunuyorum☺ben dun yaptigim patetes canaginin ic harcindan artan malzemeyle yaptim ve tarifi paylasicam ynede...umarim begenirsiniz😍
-Malzemeler-
-4 tane patlıcan
-2 adet kemiksiz tavuk budu yada tavuk göğsü
-1 adet soğan
-2dis sarimsak
-1 tatlı kaşıgı salça
-1 çorba kaşıgı zeytinyagı
-2 çay kaşıgı tuz
-2 çay kaşıgı kırmızı biber
-2 çay kaşıgı kekik
-aldıgı kadar sıvıyağ
-1 adet domates
-2 adet  kapyabiber
-2adet havuc
-1kase bezelye

-Hazırlanışi-
patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde dograyalım.10 dakika tuzlu suda bekletip suyunu süzelim,kurulayıp sıvıyagda kızartalım.yagını bırakması için kagıt havlu üzerine alalım.soğanı küp şeklinde dograyıp zeytinyagında soteleyelim.küçük küçük dogranmış tavuk butlarını yda  tavuk gogsunu  katalim ve sotelemeye devam edelim havuclari bezelyeyi vr biberide koyalim kavuralim agzini kapatip pismeye bitajalin ardindan rendelenmiş domates ve salçayıda ilave edelim.tavuklar pişinceye dek soteleme işlemini sürdürelim.tuzu,karabiberi,kekigi katalım.patlıcanları bir borcama alalım.tavukları üzerine dökelim kızgın fırında 8-10 dk. pişiriyoruz👍Afiyet olsun☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder