Menü

8 Kasım 2014 Cumartesi

-HÜNKAR BEĞENDİ-

-Hünkar Beğendi-

Merhabalar bugun sizlere Türk mutfağının en lezzetli yemeği olan bi tarif vericem.Damakta bitaktigi tadi unutamicaksiniz☺garantisi benden denemesi sizden☺Hadi ozaman tarife gecelim☺

-Hünkar Beğendi-
-Malzemeler-
-Soslu et için-

-600 gr kuşbaşı et,
-1 adet orta boy soğan,
-1 adet büyük boy domates,
-1 silme yemek kaşığı salça,
-2adet kapya biberi
-1adet yesil biber
-1 silme yemek kasigi biber salcasi
-1 tutam karabiber,
-1 tutam kimyon,
-Tuz
- 1yemek kasigi tereyag
-4 su bardağı sıcak su

-Beğendisi İçin-

-5 adet patlıcan
-2su bardağı süt,
-2 yemek kaşığı un,
-1 yemek kaşığı tereyağ,
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

-Hazırlanışı-

Tencerede tereyagini kızdıriyoruz,Etimizi ekleyip suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz,
Soğanlarını ve biberlerini koyup kavuruyoruz.
Soğanlar ve biberler pişince salça ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.Doğradığimiz domatesi ekleyip
Domatesler de pişince karabiber, kimyon ve suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
Düdüklünün kapağını kapatıp düdüklümüzün pişirme süresine göre pişiriyoruz,
Kapağını açtıktan sonra tuzunu ekleyip sosu istediğimiz kıvama gelene kadar kaynatiyoruz(sayet sos isyedigimiz kivamdaysa buna gerek yok)
Etler pişerken patlıcanları közlüyoruz.Kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz.
Bir tencerede tereyağını eritiyoruz.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz,
Patlıcanları da koyup 1-2 dk çeviriyoruz.süt ve tuzunu ekleyip karıştırarak kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
Ateşten alıp kaşarını ekleyip karistiriyoruz.
Servis tabağımiza önce patlıcanlı karışımı, üzerine de soslu etimizi koyarak sıcak servis yapıyoruz...ben uzerine azicik tereyagini kirmizi toz biberle yakip ustune dokuyorum...iste bu kadarrrr☺

Afiyet olsunmuşş☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder