Menü

17 Kasım 2014 Pazartesi

-FIRINDA KUZU İNCİK-

-Fırında Kuzu İncik-
Herkese mutlu gunler...Bugun haftanin ilk gunu kimileri icin sendromlu bi pazartesi olsada benim icin neseli enerjik bi gun☺bugun sizlere kuzu etini cok sevmesemde babamin dogum gunu yemegi icin ablamla yaptigimiz bi tarif vericem...Umarim hosunuza gider☺

-Malzemeler-
-4-5 Adet kuzu incik
- arpacık soğanı
-1  yemek kaşığı tereyağı
-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Yeterince sıcak su
-Tuz
-Karabiber, 
-kimyon, 
-kekik
-defne yapragi


 İnciğimize bıçakla birkaç yerinden cizikler atiyoruz
Tavaya sıvıyağını döküp iyice kızdıralim
İncikleri kızgın yağda,orta ateşte her tarafını mühürlüyoruz.
İncikleri pişirmiyoruz,sadece yağda her tarafını çevirerek kabuk tutacak şeklide 5 dakika gibi bir süre kızartıyoruz.
Eti kızarttıktan sonra kare borcam fırın tepsisine aliyoruz.eti kızarttığımız yağa soyduğumuz arpacık soğanları ilave ediyoruz ve hafifçe tavayı sallayarak soğanları 6-7 dakika gibi bir süre kızartiyoruz.Bu sırada soğanlara bir miktar tuz serpiyoruz.Çok az kızaran soğanları ayrı bir kaba aliyoruz.Fırın tepsisindeki  inciklerin üzerine tuz , karabiber ,kimyon,kekik ve defne yapragi serpiyoruz ve 3-4 su bardağı sıcak su dökuyoruz.Etlerin üzerine minik parçalara ayırdığımiz 1 yemek kaşığı tereyağını paylastiriyoruz.Tepsinin üzerini folyoyla iyice kapatiyiruzki hava almasın.
180 derece fırında yarım saat pişiriyiruz ve tepsiyi çıkartıp folyoyu dikkatlice açalım ve içine kızarttığımız arpacık soğanları da ilave ediyoruz.Tekrar tepsinin üzerini sıkıca kapatiyoruz ve arada kontrol ederek etler ve soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Bu sırada inciklerin suyu eğer çok azalırsa ama incikler pişmezse, azar azar sıcak su ilavesi yapabiliriz. İncik piştiğinde tepsinin içinde bir miktar suyundan kalmalı, ama çok da sulu olmamalı. Bu sizin nekadar sulu sevip sevmedinize bagli.
Etimiz yumuşadığında üzerinde ki folyosunu açıyoruz ve 5 dakika gibi bir sürede üzeri açık olarak fırında pişiriyoruz ama dikkatli olub fazla değil, sadece 5 dakika, etimiz kurumasın kizarsin.
Ve etimiz hazir...

Afiyet olsunmus☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder