Menü

3 Kasım 2014 Pazartesi

-PATATES ÇANAĞINDA TAVUK-

   -Patates Çanağında Tavuk-
Herkese merhabalar bugun aşure günu oldugu icin bugun ve yarin oru  tutmak istedim☺ve kendimi mutfaga attim.ddgisik bi yemek yapmak istedim iftar icin☺umarim hosunuza gider ☺

-Patates Canaginda Tavuk-
-Malzemeler
-4-5 adet patates
-tavuk gogsu
-2-3 tane havuc
-3tane kapya biberi
-1kase bezelye
-2dis sarimsak
-rendelenmis kasar
-1yemek kasigi salca
-2yemek kasigi soya sosu
-tuz
-karabiber
-pulbiber
-Hazırlanışı-
Patatesleri ikiye bolup icini oyuyoruz istersek kizartiyoruz istersek hasliyoruz...ayri bi kapta havuc ve bezelyeleri hasliyoruz.tavuklari kucuk kucuk sotelik dogruyoruz guzelce soteliyoruz ardindan sarimsaklarimizi koyuyoruz kapya biberleride kucuk kucuk dograyip koyiyoruz ardindan hasladigim havuclari kup kup dograyip ekliyoruz bezelyeleride ekleyip baharat tuz soya sosuda ekleyip altini kisip pismeye birakiyoruz...

Pisen soteyi ocaktan aliyoruz...haslanan patatesleri borcama dizip iclerini soteyle dolduruyoruz salcali sos yapip uzerine dokuyoruz...onceden isittimiz 200derece firina veerioruz...pismeye yakin cikarip uzerlerine kasar peyniri koyup bi 5-10 dkk kasar eriyene kadar pisiriyoruz...yemeginlmiz hazir...afiyet olsun😍😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder