Menü

27 Ekim 2014 Pazartesi

-ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ-

-Zeytinyagli Portakalli Kereviz-


 Mrbalar bugun sizlere kis aylarinin vazgecilmezi karacigerin dostu lezzetlimi lezzetli bi tarif vericem zeyti yagli kereviz...benim en sevdigim yemektir kendileri☺ozaman hemen tarife gecelim

Malzemeler:
-3 adet kereviz
-2 adet havuç
-1 su bardağı portakal suyu
-1 adet kuru defne yaprağı
-1adet buyuk boy kuru sogan
-1 adet sarımsak
-1,5 çay kaşığı şeker
-tuz
-zeytinyağı
birkaç damla limon suyu

-Hazirlanisi-

Kerevizleri ayıklayip küp küp doğruyoruz.Soğanı yemeklik doğrayip  tencereye aliyoruz.Şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavuruyoruz.sora Havuçları soyup dogruyoruz.Pembeleşen soğana havuçları ilave edip 1-2 dakika kavuruyoruz.Daha sonra kerevizleri ilave edip 1-2 kez karıştıriyoruz ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave ediyoruz.Yüksek ateşte birzcik kaynatiyoruz ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Soğuk olarak servis yapiyoruz.ve sira parmaklarimizi yememek icin kendimizi zor tutuyoruz☺☺☺
Afiyet Olsun...😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder